İzmir'de Bostanlı'da iki kahve görünümlü iki mekan,pencerelerinde beyaz perde,içeride kırmızı masa örtüleri gündüzleri pek tenha,geceleri hareketli..Bu tanımlar kulaklara oldukça tanıdık bir yasal olmayan faaliyeti akıllara getirsede malum ülkemizde bu tarz şeyler yasak değil mi..?

Elbette ki yasak,vergisiz kazanç,kara para ne derseniz deyin ve en önemlisi yasalara aykırı bir suç..!

Peki bu adreslerini dahi bildiğim yeri,Ben biliyorum,market biliyor,çırak biliyor,o muhitteki esnafların hepsi biliyor,taksici biliyor,taksinin içindeki yolcu biliyor,kentkartı olanda biliyor,özel aracı olanda biliyor,herkes biliyor da peki polis bilmiyor mu..?
Polis akşamları orda içerde para çantaları dururken,çay içiyor..!
Ama bir saniye öyle resmi polisler değil sakın etiket olmasın,Sivil polisler..
Bu yazı polisi suçlamaya kirletmeye yönelik değildir yanlışta anlaşılmasın..Şimdi bu mekanda hele ki belirli geceler İzmir'in üst kademe insanları son model araçlarla yanında kimi koruması veyahut ayakçısıyla yada şoförüyle bu yerlere yanaşıp yanındaki adamının elinde bond bir çantayla bu mekanlara giriyorlar ve saat gece yarısı 2-3'e kadar burdan ayrılmıyorlar,ve bu mekanda çalışan bazı kişiler kapıda nöbet vari şekilde duruyorlar..
Peki bu yasal olmayan düzen,nasıl oluyorda senelerdir bozulmuyor..!
Kimler ne şekilde burdan ekmek yiyor ki diyeceğim malum İzmir'li vatandaşlarımız bilir bundan 4-5 sene önce 5 sivil polis bu gibi yasa dışı paralarla oynayan kişilere kira,elektrik gibi giderlerini karşılattırıp birde üstüne cep harçlığı aldıkları gerekçesiyle cezaevi yolunu tuttular..

Dediğim gibi konumuz polisleri karalamak değil,bu insanlar buralarda bu işleri gayet kolaylıkla götürüyorlar ve bu yerlerden birinin sahibi bir kadın..Elbette ki eşi dostu pek sağlam ki senelerdir kurduğu düzen tıkır tıkır işliyor,Tebrik etmek lazım çoğu adam yapamaz yaptığını..
Bu işten oynayanda,oynatanda vergisiz kazanç elde ediyor ve devlet olarak hükümet bunun önüne geçemiyorsa,o zaman gelin serbest yapın bu illeti nasıl olsa devlette zaten kumar oynatmıyor mu..?
Sayısal,at yarışı,iddaa vs...Sonuçta bunlar şans oyunu değil kumar..!
Eee o zaman bu kağıt oyunlarınıda serbest yapın kim ne oynuyorsa oynasın en azından gizli saklı değil açık açık oynasın ki vergisi devlete kalsın..!