Bu sene yine astronomik bonservis ücretleriyle kadrosunu güçlendiren PSG,Aslında köklü bir kulüp olmasa da köklü değişimlere imza attı 43 senelik kulüp..

Geçen senenin ara transfer döneminde Carlo Ancelotti'ye imza attıran kulüp,aslında bir anlamda çehresini değiştirdi..Carlo Ancelotti'li dönemde takım 2,06'lık puan ortalaması yakalayarak Lyon'un Fransa'da ki üstünlüğüne son verirken aynı zamanda da takım olgusunu kazandı..O kadar yıldızı takıma toplayıp,sonra takım olmak kolay değildir..Gerçi bu sene alınan David Beckham gereksiz bir davranış olmakla birlikte,takımın diğer oyuncularını da olumsuz etkileyen bir transfer olarak göze çarpıyor..

Peki bu sene Şampiyonlar liginde çeyrek final oynayıp Barcelona'ya elenen fakat Fransa'da Son 6 haftaya 9 puan önde giren PSG'nin bu sene ki en etkili silahı sizce kim..?

Ezequiel Lavezzi

Fransa Kupası: 3 Maç-3 Gol
Fransa Lig Kupası: 1 Maç 
Ligue 1: 22 Maç-4 Gol-3 Asist
Şampiyonlar Ligi: 9 Maç-5 Gol  
Toplamda: 35 Maç-12 Gol-3 Asist

Bu sene takıma katılan Lavezzi,Napoli'den 26 Milyon Dolara PSG'ye katılıp,Psg'de Sol kanatta oldukça etkili bir futbol sergilerken aynı zamanda golleriyle takıma oldukça fazla katkı yaptı..




Javier Pastore

Fransa Kupası: 2 Maç-1 Gol
Fransa Lig Kupası: 1 Maç
Ligue 1: 28 Maç-3 Gol-8 Asist
Şampiyonlar Ligi: 10 Maç-3 Gol-2 Asist
Toplamda: 41 Maç-7 Gol-10 Asist

Geçen sene daha formda olup,takıma hucüm anlamında daha fazla katkı sağlayan Pastore..Bu sene geçen sene ki performansından uzak olsa da yinede bu listeye girmeyi hak ediyor bence..



Maxwell
  
Fransa Kupası: 3 Maç
Lig Kupası: 2 Maç
Ligue 1: 29 Maç-2 Gol-3 Asist  
Şampyonlar Ligi: 10 Maç-1 Asist 
Toplamda: 44 Maç-2 Gol-4 Asist 

Barcelona'dan gelen Maxvell çok iyi bir sezon geçirmekle birlikte Carlo Ancelotti'nin de göz bebeği oldu..Ve sol bekte ismini unutturmayacak bir kariyere imza attı..



Zlatan Ibrahimovic 
 

Fransa Kupası: 2 Maç-1 Gol
Lig Kupası: 1 Maç
Ligue 1: 28 Maç-27 Gol-7 Asist
Şampiyonlar Ligi: 9 Maç-3 Gol-7 Asist
Toplamda: 40 Maç-31 Gol-14 Asist

Elbette ki bu senenin en etkili silahı Zlatan,20 Milyon Euro'ya Milan'dan alınan Zlatan Ancelotti'yle birlikte kendini buldu..Ve Takımı tek başına sırtladı desem yalan olmaz..