Ligi büyük ölçüde şampiyon tamamlamayı garantileyen Galatasaray,aynı zamanda şampiyonlar ligindende kazandığı ciddi ölçüde ki parayla flaş transferlerine devam etmeyi planlıyor..
Şampiyonluk havasına giren yönetim gelecek sezonun tranferleri için şimdiden düğmeye bastı.Tabi ilk önce gönderilcek ve satılcak isimler ön planda..

Galatasaray'da Gidecek Veya Satılcak İsimler..

Engin Baytar
 Süper kupada hakeme saldırdıktan sonra 12 maç ceza alan Engin Baytar sahalardan uzak kaldığı dönemde de pek çalışmadığı için Fatih Terim'in gözünden düştü..Ve sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Engin baytar'la Galatasaray yönetimi teknik heyetin talimatı doğrultusunda sözleşme yenilemeyi düşünmüyor..Büyük bir olasılıkla Beşiktaş veya Bursaspor'la sözleşme imzalaması gündemde..





Johan Elmander
Bu sezon Burak Yılmaz ve Umut Bulut'un gerisinde kalan ve sonrasında Drogba'nın gelmesiyle adeta formayı unutan Elmander son zamanlarda iyice mutsuz olduğu gözlemleniyor..2014'ün sonuna kadar sözleşmesi devam eden Elmander'in sezon sonunda menajeri Premier Lig veya Fransa Ligue 1'de kendisine takım bulacağı tahmin ediliyor..Gelecek sezon Galatasaray'da olmak istemediğini Fatih Terim'e söyleyen oyuncu Teknik direktörden de gitmek için izni aldığı biliniyor..



Çağlar Birinci

Galatasaray'da 3 sezonu olmasına rağmen forma şansı bulamayan Ve zaten Fatih Terim'in hiç gözüne giremeyen Çağlar Birinci kendisine verilen şanslarıda değerlendiremeyince sezon  sonunda sözleşmesi bitmesiyle birlikte sözleşme yenilenmeyip takımdan gönderilcekler listesinde yer alıyor..Kendisine şuanda 1461 Trabzon ile sözleşme imzalıyacağı yakın çevresi tarafından konuşuluyor..




Tomas Uflajusi

35 Yaşına gelen ve sezon başında yaşadığı sakatlığı atlatamayan Uflajusi bu sezon hiç forma giyemedi ve neticesinde sezon sonu biten sözleşmesi yenilenmiyecek olup,yollar ayrılacak..







Felipe Melo

3 haftaya önce biten kiralık sözleşmesi sonucunda satın alma opsiyonu kullanılmıyacak olan Melo,son haftalarda sergilediği performansla tekrardan hem teknik heyetin hemde yönetimin gözüne girmeyi başardı..Fakat sezon sonuna kadar satın alma opsiyonunun süresini uzatmayı düşünülsede eğerki olumsuz bir yanıtta Alper Potuk için transfer düğmesine bascak olan yönetim hala Melo'da pekte ısrarlı değil..



Fernando Muslera

Zamanında 6 milyon Euro'ya alınan Muslera Galatasaray'da geçirdiği sezonlarda sergilediği ve bu sene Avrupa ve Uruguay Milli takımında sergilediği performansla Dünya'da en iyi 10 kaleci arasında gösterilmeye başladı..Bu yönetiminde dikkatin çekti ve eğer ki iyi bir fiyat yani 20 veya 25 Milyon Euro gibi tekliflere yönetimin direk onayı vermesi gündemde..Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek..





Galatasaray'ın Transfer Listesinde Ki Oyuncular

Alper Potuk
 Bu sezon Eskişehirspor'da sergilediği performansla genç yaşına rağmen milli takıma yükselen Alper Potuk onu milli takıma almayanlarada gösterdiği performansla yanıt verdi.Ve böylece 3 büyüklerin transfer listesindeki yerini iyice ilk sıralara çekti..Genç yaşı ve akıl dolu oyunu ve hızıyla hatta defansif yönüylede Galatasaray'da Melo'nun yerine düşünülen bu genç oyuncunun maliyetide Melo'yla bir..Alper Potuk'ta Galatasaray'da forma giymek istediğini yakın çevresiyle sürekli paylaşıyor..Sezon sonunda kesin bir anlaşma yapılması gündemde..


Eric Abidal

Bu sezon sol bekte sıkıntı yaşayan Galatasaray sol açık olan Riera'yı sol beke çekip sıkıntıyı gidermeye çalışsa da istediği verimi süper ligde Riera'dan alsada Avrupada Galatasaray'ın sol tarafı otobana döndüğü çok aşiikardı..Bu yüzden hem uygun ücreti hemde ismiyle Dünya'da tanılan bir oyuncu olması sebebiyle 1 milyon Euro gibi bir ücrete Barcelona'da gözden çıkartılan Abidal'ı alacağı İspanya medyasında konuşuluyor..Kii bencede oldukça etkili bir isim olduğunu 33 yaşında olmasına rağmen sakatlıktan kurtulduktan sonra Levante maçında 90 dakika boyunca sergilediği performans oldukça etkliydi..Ve Alıcılarına göz kırptı..



Onur Kıvrak
Sezon sonunda Muslera eğer ki istenilen ücrete satılırsa Fatih Terim'in ilk düşüncesinde yer alan isim Onur Kıvrak,Milli takımda Volkan'dan formayı kapan Onur hem Trabzonspor'da hemde Milli takımda olağanüstü performans sergiliyor..25 yaşında olması ve ayrıca 6,5 Milyon euro satın alma opsiyonu bulunması kontratında işleri Galatasaray adına kolaylaştıran etkenlerden..Onur'un da Galatasaray'da Burak,Selçuk gibi arkadaşlarıda bu transferde bu rol oynayan isimler..







Kolo Toure
Manchester City'de fazla şans bulamayan Toure sezon sonunda sözleşme yenilemiyeceğini City'le resmi twitter adresinden duyurdu.Gerek Eboue Ve asıl etkenlerden biri Drogba'nın etkisiyle sözleşmesi City'le bittikten sonra Galatasaray'la sözleşme yenilemesi gündemde ki zaten bu transfer çalışması hem dünya basınında hemde Türkiye basınında oldukça gündemde..








Florent Malouda

 Geçen senede Fatih Terim'in istediği isim olan Fransız kanat oyuncusu Malouda alınamamıştı fakat bu sezon yine Chelsea'de forma şansı bulamaması onu gözden çıkaran Chelsea'den alınmasını kolaylaştıran bir etken olacak..