Alparslan Türkeş MHP'nin kurucusu eğerki hayatta olsaydı acaba bu sürece ne derdi..?

Alparslan Türkeş milliyetçilik düşüncesini bile bir kürtten benimsemiştir ki bu isim Ziya Gökalp Ve kürt sorunu sadece günümüzde yoktu,Cumhuriyet boyunca süre gelen süreçte kürt sorunu ilk yıllardan bu zamana kadar hep vardı..Ve elbet Alparslan Türkeş'te bu konulara bu zamana kadar değindi..

Alparslan Türkeş'in Kürtler Hakkında Söylemleri:


“Türkle Kürt etle tırnak gibi kardeştir, kız alıp vermişiz, biz ne kadar Türksek onlarda o kadar Türk, onlar ne kadar Kürtse biz de o kadar Kürdüz''

''Kürtler bizim öz kardeşlerimizdir. Biz onları herkesten fazla sever, düşünürüz. Onlar da elhamdülillah müslümandırlar, hepimiz aynı kıbleye secde ediyoruz, hepimiz aynı peygamberin ümmetiyiz, aynı kutsal kitaba bağlıyız.” 

“Laz, kürd, Çerkez, Abaza, Çeçen bir agacin dallarıdır ve bu ağacın adida TÜRK’tür. Eğer bizden Kürdü, Lazı Arabı Çerkezi ayırırnı geriye ne kalir ? kuru ve dalsı bir agaç! kısacası sonumuzu kendimiz hazırlamış oluruz.”

Gibi söylemleri mevcuttur ki bunlara Ermeniler için söylediği ve yaptığı eylemleride ekleyebiliriz kii konumuz şuanda bu değil..
Yukarda ki söylemlerinden anlaşıldığı gibi Kürtlere karşı ''Vur De Vuralım'' gibisinden bir görüş asla benimsememiştir ki şuanda eminim hayatta olsa bu sürece asıl destek verenlerden olurdu..!

MHP'nin sola eğim gösterdiği bugünlerde ve Bozkurt değilde Mankafalıkurta dönüştüğü bu süreçte,Her şehit cenazesiyle beslenen siyaset anlayışıyla ve bu süreçten çok eğerki barış gerçekleşirse barajı aşabilirmiyim kafasıyla yürüttüğü düşüncenin verdiği hırsla ağıza dökülen sözler onlarca genci 80'lerde ki gibi fişekleyip azdırmaktan öteye gitmez..Ve o zaman o ggençlerin vebali onun boynuna ip olarak asılacaktır..!