Son haftalarda itibarı oldukça sarsılan Matadorlar yenilmez olduklarını Fransa maçında herkese gösterdi.
İlk önce kendi evinde Fransa'ya karşı futbol anlamında sınıfta kalan İspanya son dakikada yediği golle rakibine bir puanı hediye etmişti. Geçtiğimiz hafta ise büyük umutlarla çıktığı Finlandiya karşısında yine hayal kırıklığı yaratan İspanya'nın yenilmez bir armada olduğu çoğu kişi tarafından konuşulmaya başlanmıştı.

Salı akşamı grup liderliğini geri almak için zorlu Paris deplasmanına çıkan İspanyollar'da sahada eski formunda olmayan Xavi, kalede ise Victor Valdes vardı. Orta sahadaki üstünlüğünü her maç olduğu gibi Fransa karşısısında yine koruyan İspanyollar kendi kaderlerini yine kendileri yazdı.

Merkez orta sahada yer alan Xavi'nin yanında yine Sergio Busquets vardı. Xabi Alonso'nun da iyi performansıyla birlikte top kontrolünü yine elinde bulunduran İspanya rakip karşısında topa sahip olma konusunda zorlanmadı. Alvaro Arbeloa'nın Franck Ribery'yi tutuması ve Andres Iniesta'nın hücumda yaratıcı olması gibi etkenler ise İspanya'nın işini daha da kolaylaştırdı.

FRANSA 0-1 İSPANYA| İSTATİSTİKLER


Şut
İsabetli
Topla oynama
Korner
Faul
Sarı kart
Kırmızı kart
Fransa

14
2
25%
5
22
3
1
İspanya

10
3
75%
1
8
3
0
Sınıfta kalan iki maçlık performansın ardından Fransa karşısında adeta final maçına çıkıyormuş gibi çıkan Matadorlar'da bu maçta kalede Victor Valdes savunamda ise Jordi Alba'nın sakatlığı nedeniyle Arsenal'in İspanyol yıldızı Naxho Monreal vardı.
Önceki iki maçta da gol yiyen İspanyollarda bek mevkilerinde yapılan hatalar pahalıya mal olmuştu. Fransa karşısında hata yapan Juanfran takımını 2 puandan ederken, Finlandiya maçında kademe hatası yapan Alvaro Arbeloa ise İspanya'yı yakan isim olmuştu. Bu sefer Vicente Bosque kalede Barcelona'nın başarılı kalecisi Valdes'e forma veririkeni bekte ise Monreal'e güvenerek doğru bir iş yaptığını herkese gösterdi.
Elbette bu iki isimin birden ilk 11'de olması taraftarı endişelendirmiştir. Ama Valdes'in ve Monreal iyi bir iş çıkarması ve hatasız maç çıkarmaları eleştirilerin yersiz olduğunu kanıtladı.
90 dakika boyunca hayati iki kurtarışa imza atan Valdes kendisine endişeli gözlerle bakanları bu sefer yanılttı. Patrice Evra'nın kafa vuruşunda reflekslerini iyi kullanan file bekçisi Franck Ribery'nin pozisyonunda ise oldukça iyi bir kurtarış yaptı.
Öte yandan savunmada gösterdiği performansla hiç sırıtmayan Monreal ise Salı gecesinin kahramanlarından biri oldu. Bölgesinde sağlam bir duruş sergileyen savunma oyuncusu yaptığı müdahalelerle ve top çalmalarıyla da takıma büyük bir katkı sağladı. Sonuç olarak son haftalarda güveni sarsılan ve yenilmez denilen İspanya, Fransa karşısında gücünü herkese gösterdi ve 2014 Dünya Kupası için büyük bir mesaj verdi.