Ülkemiz de polisin görevi nedir..?
Vatandaşın huzurunu ve güvenliğini sağlamaktır tek kelimeyle özetlemek gerekirse..Vatandaşın huzurunu kaçırmak değildir,Evet malesef ülkemizde terör var yadsınamaz bir gerçek ve uyuşturucu illetide en fazla anne babaların çekindiği bir diğer konu.Fakat GBT uygulaması kapsamında her önüne geleni aramak ne kadar insan haklarına uygundur,Eskiden rahat rahat oturduğumuz park banklarında insanlar şimdi sevgilisiyle veya eşiyle oturamıyor.
Bu uygulamanın Türkiye'nin batasında daha çok yapılması ise daha da abes olan tarafı,Uyuşturucu genellikle Güneydoğu Anadoludan geliyor,Kaçak pek çok malında ordan geldiği aşikar durum ve hal böyle olmasına karşın oralarda polis vatandaşı GBT'ye sokmaya korkuyor bu bizzat tanıdığım hem Güneydoğu Anadolu bölgesinde hemde Batıda İzmir'de görev yapmış bir polisin beyanları..

Orda ki terörden dolayı vatandaşı orda durdurmak,aramak ve GBT'ye sokmak zor..!Fakat batıda polis rüzgarı esiyor,geçenlerde okudunuz mu bilmiyorum avukat bir hanımla eşi doktor bey parkta GBT'ye sokulmak isteniyorlar üstleri aranıyor ve buda yetmezmiş gibi ters kelepçe ile karakola götürülüyorlar..!
Nedeni mi..? GBT'ye girmek istememeleri..En doğal hakkı ben eşimle parkta oturcam ve o kadar ne oldukları belirsiz kişiler ki çoğunu poliste biliyor Kumar oynatan mekan sahipleri,Uyuşturucu satanlar ve kaldırımlarda elini kolunu sallayarak gezen daha çok Perşembe gecesi Kurtlar Vadisinden sonra hatta Kabadayı olan kişiler varken iş çıkışı cici bici giyimli kişileri polisin durdurmasının altında ben art niyet ararım ve hatta ileri gider sapık damgası bile koyarım..!
Bir erkeğin yanında ki bayana heleki düzgün elbiselerle iş çıkışı olduğu apaçık belli olduğu halde polis onlara yanaşıyorsa bu ya bayana hava atmak içindir yada lak lak içindir...!

Elbette ki polislerimizi kötülemek değil bu fakat onlarda insan ama aralarında elbette ki çürük elmalar var..!
O yüzden bu çürük elmalara karşı vatandaşlık haklarınızın olduğunu unutmayın..