Beşiktaş'ta ki bu sene geçen ''Feda'' diye tabir edilen sezon fena bir ''Veda'' sezonu oldu..Sakatlıklarla boğuşurken ağır yara alan Samet Aybaba yönetiminde ki Beşiktaşta Ertuğrul Sağlam sesleri yükselmeye başladı..Bizde sizler için bu iki adamı karşılaştırdık..

Samet Aybaba Bu Zamana Kadar Ne Yaptı..?

Bu zamana kadar sergilediği tüm teknik adamlık zamanında asla sezonda ortalamada 3 maçın 2'sini kazanma başarısı gösteremeyip,hiç bir zamanda puan ortalamasında 2'yi yalayamamış bir teknik adam olan Samet Aybaba.Bu zamana kadar 2 Türkiye kupası kazanan teknik adam,19 sezonluk karyerinde 12 takım değiştirmiş.. Zamanında Bursaspor'dan kovulduğunda ise Bursaspor takım olarak 1,24'lük bir ortalamayla sezonu geçirmiş düşmekten kıl payı kurtulmuştu Bursaspor..Ve onun yerine gelen isim ise Ertuğrul Sağlam'dı..

Ertuğrul Sağlam Ne Yaptı..?

Samsunspor'da başladığı kariyerine Samsunspor'u o sene Süper lig'de 12. yaparken o zamanki şartlarda ilk teknik adamlık sınavına göre oldukça başarılı bir sezon geçirdiği anlaşılır..Sonrasında o sene ligi 14. bitiren Kayserispor'un başına geçen teknik adam Kayserispor'u hala süregelen istikrarı sağlayan en önemli etkiyi yapan isim oldu ve o sene Kayserispor 5. olarak süper lig'de çok güzel bir başarı yakalamıştı herkesin gözünde.Bir sonraki sezon ise bu yakaladığı başarıyı sürdürecek mi derken..? Yine 2006/2007 sezonuna fırtına gibi giren Ertuğrul Sağlam adeta herkesi kendine hayran bırakıyordu..Eğer ki ligin bitimine 4 hafta kala harcadığı gereksiz puanlar olmasaydı ligi 2. bitirmesi içten bile değildi fakat yine aynı puanla 5. sırada ligi bitirerek tüm dikkatleri üstüne çekiyordu..Ve Beşiktaş onu hemen kaptı.6 Sene boyunca Beşiktaş'ın ligde 70 puanı bile alamamasına rağmen geldiği ilk sene 73 puan toplayarak çok iyi bir sezon geçirirken,sezon ortalamasında 2,15 puan ortalaması yakaladı..Ki bu Beşiktaş'ın son 6 senedeki en iyi ortalamasıydı Ve Beşiktaş o sene Şampiyonlar liginde öyle bir gruba düştü ki Porto,Liverpool Ve Marsilya gibi çok zorlu grupta kıl payı 4. oldu.Diğerleri 7,10,11 Puanla üst turlara yükseldiler..Bu Beşiktaş için oldukça övünülcek bir durumdu.

Sonra ki sene ise Yıldırım Demirören Ertuğrul Sağlam'ın kurduğu kadroyu 10 maç sonunda Mustafa Denizli'ye verip bir anlamda katliam yaparken o sene Beşiktaş şampiyon oldu fakat Ertuğrul Sağlam olsaydıda değişen birşey olmuyacaktı bence..2009-2010 sezonunda Bursaspor'u şampiyon yaparak İlk defa Trabzonspor'dan sonra Şampiyon olan bir takım çıkarırken ayrıca 26 sene sonra bir Anadolu takımını şampiyon yapma başarısı göstererek bir daha ne zaman bu yapılır oda bilinmez ki öyle bir başarıya imza attı..
Tabi gel git zaman Bursaspor taraftarı olan Texsas bu adama ihanet diye nitelendirilcek ''İstifa Tezahuratlarıyla'' Ertuğrul Sağlam'ı istifaya zorladılar..

Şimdi bunca yazıdan sonra siz ne dersiniz acaba..?
Samet Aybaba Mı..?
Ertuğrul Sağlam Mı..?